Klinikkens historie

Klinikken var den første henvisningspraksis ​udelukkende med kirurgi

​”Klinik for Kirurgi og Endodonti” på Puggaardsgade 17 er en videreførelse af tandklinikken på Nikolaj Plads 7, 1067 Kbh K.

​Klinikken på Nikolaj Plads blev startet af tandlæge Jørgen Rud omkring 1950. Klinikken var den første henvisningspraksis udelukkende med kirurgi.

Jørgen Rud havde været i USA efter 2. verdenskrig og fået inspiration til en sådan type praksis. Jørgen Rud forsøgte gennem hele sit virke, at kombinere praksis med videnskab, hvilket har resulteret i adskillige faglige videnskabelige artikler indenfor fagområdet.

Specielt indenfor kirurgisk endodonti (kirurgisk rodbehandling) har klinikken gjort sig bemærket. I 1984 udviklede, Jørgen Rud i samarbejde med dr. odont. Christian Munksgaard fra Københavns Tandlægehøjskole, brugen af dentinbundet plast til rodkirurgi. Retroplast med dentinbinderen Gluma er stadig den operationsteknik der anvendes og videreudvikles på ” Klinik for Kirurgi og Endodonti” i dag.

Vibe Rud overtog klinikken på Nikolaj Plads fra hendes far i 1995. Vibe Rud og Thomas Foldberg indgik klinikfælleskab august 2001. Thomas Foldberg havde været tilknyttet klinikken siden 1998.

​I oktober 2005 flyttede klinikken til de nuværende lokaler i Puggaardsgade 17. Klinikken skiftede navn til ”Klinik for Kirurgi og Endodonti”.

Lektor ph.d, dr. odont. tandlæge Lars Bjørndal blev her tilknyttet klinikken. Lars Bjørndal modtager henvisninger inden for endodonti. Der anvendes operations mikroskop til alle rodbehandlinger.

Tandlæge ph.d Alis Thorup blev tilknyttet klinikken i 2008. Alis Thorup foretager dento-alveolær kirurgi på lige fod med Vibe Rud og Thomas Foldberg.

Tandlæge Michael Lindtoft er startet på klinikken i 2017 efter at have gennemført 3 årig hollandsk specialtandlægeuddannelse i Endodonti(rodbehandling) på ACTA i Amsterdam. Michael modtager henvisninger inden for endodonti. Der anvendes operationsmikroskop til alle behandlinger. Klinikken er fortsat udelukkende henvisnings praksis inden for kirurgi og endodonti.

For patienter

Som patient på klinikken skal vi sikre os, at du får en god og tryg oplevelse med din behandling. Derfor taler vi med dig før operationen, efter operationen og til kontrol på et senere tidspunkt for at sikre os, at alt er som det skal være. Læs mere om forløbet herunder.

Adresse

Tandklinik for Kirurgi og Endodonti

Puggaardsgade 17 st

1573 København V

CVR: 42363863

Kontakt os

Telefon: 33 14 83 86

E-mail: mail@endokir.dk